Foto: Charles Jungschläger
Gepubliceerd: 16 mei 2017 om 09:04 Category: Nieuws

Het hijsen van de ontmoetingsvlag op 15 mei bij de bibliotheek in Naaldwijk gaf het startsein aan WestlandOntmoet. Daarbij ontvingen de aanwezigen een vlag om ook in hun netwerk een ontmoetingsactiviteit te organiseren. WestlandOntmoet vindt plaats van 21 september tot en met 1 oktober en stimuleert ontmoetingen tussen bewoners in Westland.

Het doorgeven van deze vlag is een stimulans om anderen ook een ontmoetingsactiviteit te laten organiseren. Aan Ab Pronk en Tamara Zimmermann was het de eer om de vlag te hijsen. Zij ontmoetten elkaar voor de eerste keer. Van 21 september tot en met 1 oktober komt Westland tijdens WestlandOntmoet extra in actie voor de verbreding, verdieping of verduurzaming van iemands sociale netwerk. Door ontmoetingen te realiseren, leren mensen elkaar kennen, wordt het sociale netwerk vergroot en doen mensen mee in de samenleving.

Gelijk met Burendag
Landelijk is het dan ook de Week tegen de Eenzaamheid. In Westland wordt dit omgedoopt tot WestlandOntmoet. In deze week is op zaterdag 23 september ook de Nationale Burendag. Een mooi moment om ook in de buurt elkaar op te zoeken. In het initiatief WestlandOntmoet werken diverse organisaties en burgers samen, met elkaar en voor elkaar. Op deze manier ontstaan in alle kernen van Westland activiteiten in het teken van de ontmoeting. Activiteiten waarbij minimaal twee mensen met elkaar in contact komen. 

Van, voor en door elkaar
Iedereen kan meedoen aan WestlandOntmoet. Hierdoor is het een initiatief van, voor en door elkaar. Om de herkenning, vindbaarheid en toegankelijkheid van ontmoetingen te vergroten, is een speciale website ontwikkeld. Op www.WestlandOntmoet.nl kan men alle activiteiten kan vinden. Daarbij kan iedereen die een ontmoeting of activiteit organiseert, dit op deze website aanmelden.Geef ons je feedback