Foto: PR
Gepubliceerd: 18 mei 2017 om 09:29 Category: Nieuws

Projectontwikkelaar Samen Ontwikkelen Westland, onderdeel van de Koornneef Retailgroep, ziet ondanks de uitspraak van de Raad van State nog voldoende mogelijkheden voor de realisatie van De Rentmeester. Woensdagmiddag 17 mei vernietigde de Raad van State de vergunning voor het plan voor een Jumbo Foodmarkt met appartementen erboven in Naaldwijk.

In een persbericht laat de ontwikkelaar weten dat ze op korte termijn de benodigde aanvullende onderzoeken laat uitvoeren om het project alsnog snel te kunnen realiseren. In de onderzoeken moet de SOW aantonen dat de komst van de nieuwe Jumbo niet leidt tot onaanvaardbare leegstand en dat er voldoende parkeerplaatsen zijn voorzien in het plan.

De ontwikkelaar wijst er op dat veel van de beroepen van de bezwaarmakers ongegrond zijn verklaard door de Raad van State. Zo vindt de Raad van State niet dat het plan De Rentmeester in strijd is met regionaal en gemeentelijk beleid, onjuiste c.q. achterhaalde parkeernormen hanteert of niet voldoet aan vereisten van geluid en luchtkwaliteit. Deze en andere bezwaren werden ongegrond verklaard.Geef ons je feedback