Van der Tak vertrekt uit Westland

Redactie 31-05-2017
Foto: Boerlage fotografie vofBurgemeester Sjaak van der Tak.

Burgemeester Van der Tak neemt op 1 oktober 2017 afscheid van de gemeente Westland. Hij wordt voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Van der Tak is ruim 12,5 jaar burgemeester van het Westland geweest. Vorig jaar kreeg hij in de herbenoemingsprocedure opnieuw het vertrouwen van de gemeenteraad en werd hij benoemd voor een derde termijn van zes jaar. Die periode maakt hij dus niet meer vol

Als voorzitter van LTO Glaskracht Nederland wordt Sjaak van der Tak de woordvoerder en het boegbeeld van de belangenbehartigingsorganisatie richting de leden, de politiek en de samenleving. "Het is een prachtige stap naar een sector die mij zeer na aan het hart ligt", aldus Van der Tak. "Als burgemeester van Westland heb ik mij altijd hard gemaakt voor de tuinbouwsector. Van tuinbouwburgemeester van Westland word ik nu tuinbouwvoorzitter van Nederland. Mijn functie verandert, maar mijn ambities voor de sector niet."

Kansen

Van der Tak benadrukt dat de keuze om over te stappen niet gemakkelijk is geweest. "Burgemeester zijn van een dynamische gemeente als Westland, met al die zeer betrokken Westlanders, is een 'way of life'. Ik ben dankbaar dat ik dit ambt zo lang heb mogen bekleden en ben hier absoluut nog niet uitgekeken. Soms komen er echter kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Voorzitter zijn van de landelijke belangenorganisatie van de glastuinbouw, een sector die van enorme importantie is voor de wereld, is zo'n kans. Het moment van overstappen komt misschien niet goed uit, met alles wat er speelt in Westland, maar eigenlijk is er nooit een geschikt moment." Van der Tak was de eerste vaste burgemeester van de gemeente Westland.

Vreemd

Peter Duijsens van Westland Verstandig reageert verrast op het nieuws. Hij wenst de burgemeester als persoon veel geluk in zijn nieuwe baan, maar verwijt hem dat hij de burgers heeft 'opgezadeld' met twee 'te dure, halve gemeentehuizen' en 'tal van probleemdossiers'. "Zoals voorspeld de veroorzakers en bedenkers van verkeerde besluiten verlaten bijtijds de politiek en hoeven zich niet meer te verantwoorden. Zo gaat dat helaas in politiek Westland, aldus Duijsens. Ook vindt Duijsens het vreemd dat de raad niet eerst werd geïnformeerd over het besluit.


Dit kan u ook interesseren