Goed gevuld programma BraDeLier

Redactie 07-08-2017
Foto: PR OC De LierDe zoektocht naar Liers danstalent wordt ook dit jaar weer voortgezet.

De Lier staat deze week weer op zijn kop tijdens de BraDeLier-week. Zondag werd afgetrapt met de jaarlijkse fietstocht en een jubileumconcert van Minerva. Ook de rest van de week is er een goed gevuld programma in De Lier.

Volgens voorzitter Piet Voskamp zijn het weer betere tijden voor het dorpsfeest, omdat het comité weer kan rekenen op bestuursleden en vrijwilligers. "Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat we de saamhorigheid in De Lier willen bevorderen", zegt Voskamp. Van picknickfietstocht tot vossenjacht en van de wielerronde tot de Gondelvaart; ook dit jaar is er weer voor ieder wat wils. Het Oranje Comité heeft een gevarieerd programma samengesteld in de feesttent tegenover 't Centrum. Er komen landelijk bekende artiesten zoals Monique Smit, Frans Bauer en Ronnie Ruysdael. Natuurlijk zorgt ook de Lierse horeca voor een feestelijk programma. Op het Oranjeplein bij Grandcafé 2 Floors staan Jeroen Post, DJ Pavo, Stef Ekkels en Koos Albers gepland. Nieuw talent wordt ontdekt tijdens de DJ Contest. Het terras van de Dommerick in de Hoofdstraat is vanwege de nieuwbouw op de gemeentehuislocatie komen te vervallen. Op het eigen terras is een muzikaal programma samengesteld met onder andere de bands Elswijk en No Comment. Het gezellige zaterdagmiddagprogramma van De Dommerick wordt voor een deel verplaatst naar de tent van het Oranje Comité, aangevuld met leuke artiesten.

Niet onveranderd in het programma is het de wielerronde op dinsdag, het jeu de boules-toernooi op woensdagmiddag, De Lier Got Dance-talent op woensdagavond, de Gondelvaart op vrijdagavond en de kortebaandraverij op zaterdagmiddag. Natuurlijk is er ook kermis op het Rankplein en staat er donderdag en vrijdag braderie in de Hoofdstraat. Het volledige programma van de BraDeLier is te vinden op www.ocdelier.nl.


Ander nieuws
Deel dit artikel