Woede om weigeren huldiging voetbalvrouwen

Redactie 08-08-2017
Foto: OnsOranjeHet Nederlandse dameselftal.

Het besluit van de gemeente Westland om geen huldiging te houden voor Mandy van den Berg en Sarina Wiegman is niet goed gevallen. Bondscoach Sarina Wiegman woont in Monster en aanvoerster Mandy van den Berg is van origine een Naaldwijkse. Dit weekend wonnen zij met het Nederlands vrouwenvoetbalteam het Europees Kampioenschap. AD Westland vroeg de gemeente of de twee ook in Westland worden gehuldigd, maar daar hoeven de sportvrouwen niet op te rekenen. Mandy van den Berg heeft zich drie jaar geleden uitgeschreven uit de gemeente Westland en bovendien gaat het om een teamprestatie, beargumenteert een woordvoerder van de gemeente het besluit tegen het AD.

Westland Verstandig noemt het besluit in een persbericht 'onverklaarbaar en onbegrijpelijk'. De fractie noemt het een blunder van de communicatieafdeling van de gemeente. "Wel miljoenen besteden aan Westland Marketing en dan dit soort acties van het College en de PR-afdeling", aldus Peter Duijsens. Ook wordt een vergelijking getrokken met Kiki Bertens. De oud-Wateringse woont al enkele jaren niet meer in Westland, maar werd vorig jaar gehuldigd op haar oude basisschool na het bereiken van de halve finale op Roland Garros. LPF Westland valt haar oppositiepartner bij via een bericht op Facebook, waarin ze oproept door middel van likes aan te geven dat de dames in Westland gehuldigd moeten worden.

Op Facebook kan het besluit van de gemeente Westland op weinig begrip rekenen. In de reacties op het AD-artikel wordt gegrapt dat het geld op zal zijn na het bouwen van et nieuwe gemeentehuis. Ook wordt geopperd om de twee sportvrouwen alsnog te huldigen tijdens één van de Westlandse feestweken, bijvoorbeeld de Naaldwijkse Westland Reünie.


Dit kan u ook interesseren
Ander nieuws
Deel dit artikel
Tags