Christiaan Meerbeek wint in De Lier

Redactie 09-08-2017
Foto: WielerWestland.nlYorick van Velthoven was het beste in een nat De Lier.

De 43e wielerronde van De Lier is dinsdag gewonnen door Christiaan Meerbeek. Hij won de sprint in de Hoofdstraat, nadat Jos Koop door de jury werd teruggezet naar plaats 15.

Naaldwijker Paul Helderman nam met deze ronde afscheid van de elite/belofte. De renner probeerde in de slotfase nog te stunten om zijn afscheid van het wielerpeloton een mooie glans te geven. Helaas kon hij met Koos Jeroen Kers en Roy Pieters maar kort wegrijden uit de kopgroep en werd het trio snel teruggepakt. Ook de vluchtpoging van Marvin van Spronsen en Jos Koop strandde. Het kwam aan op een sprint in de Hoofdstraat. Jos Koop van Westland Wil Vooruit kwam als eerste over de streep, maar werd door de jury teruggezet naar plek 15. Daardoor ging de overwinning naar zijn ploeggenoot Christiaan Meerbeek. Roy Pieters en Lars van der Vall werden tweede en derde. Monsternaar Marvin van Spronsen eindigde als vierde en Luuk van der Wal werd in zijn eigen De Lier vijfde. Paul Helderman sloot zijn carrière af met een zevende plek.

Sprinttoernooi

Traditiegetrouw wordt de wielerronde van de Lier afgesloten door het sprinttoernooi. Na een aantal sprintseries bleven Wouter de Groot en de Westlanders Christiaan Meerbeek en Marvin van Spronsen over. Zij mochten in de finale bepalen wie met de rode sprinterstrui naar huis ging. De Groot schakelde mis en liet de twee Westlanders het verder uitvechten. In de sprint-a-deux kon van Spronsen nog een ferme sprint uit zijn benen toveren en pakte de overwinning voor Meerbeek, die een half uur eerder de overwinning pakte in de criterium van de Lier.

Trimmers

Eerder op de dag verscheen er dankzij de regen bij de Trimmers een gehalveerd peloton aan de start. Bij de B-trimmers waren er maar 8 renners. In die categorie reed Sirik Deerenberg al in ronde 1 weg en kon zelfs het peloton dubbelen. Mark Stouten werd tweede en Hans Meerbeek derde. Bij de A-trimmers was Yorick van Velthoven het sterkst in natte omstandigheden. In de eindsprint versloeg hij Pim Zwinkels. Derde werd Joey van den Heuvel.

Bij de junioren won Carlo van den Berg in eigen dorp, gevolgd door Marijn van den Berg en Stef Zeestraten. Lierenaar Quinten Buijs eindigde nipt naast het podium van de nieuwelingenkoers in zijn dorp. Winnaar werd Casper van Uden, gevolgd door Hidde van Veenendaal en Youri Slokkers.

Bron: WielerWestland.nl


Ander nieuws
Deel dit artikel