Voorbereidingen 9de Beroepenfeest voor vmbo-ers gestart

Redactie 10-09-2017
Foto: PRHet organiserend Stage Team bestaat uit afgevaardigden van alle zeven vmbo-scholen van ISW en Lentiz, Gemeente Westland, Vitis Welzijn Jongerenwerk, SOB Westland en de projectleider Lenny Dijkshoorn

Op dinsdag 6 februari 2018 vindt de 9de editie van het Beroepenfeest van Westland On Stage plaats. In het Intergreen athletic house in Naaldwijk ontmoeten Westlandse vmbo-ers 250 beroepsbeoefenaren, gevolgd door werkbezoeken op de Doe Dag, donderdag 15 februari. Hiermee zetten zij een eerste stap richting beroepsoriƫntatie en starten met het bouwen van een netwerk. Dit netwerk kan later altijd van pas komen bij het zoeken naar een baan of een stageplek.

Proeven

Loopbaanoriƫntatie is een belangrijk onderdeel binnen het vmbo-onderwijs. Kennismaken met de praktijk en proeven aan diverse beroepen geeft goede inzichten. Leerlingen komen er op deze manier achter welk vak en welke mbo-opleiding bij hen het beste past. Westland On Stage levert hier een grote bijdrage aan. Sinds 2009 werken ISW en Lentiz samen aan dit beroepsoriƫntatieproject voor vmbo-ers van 14 en 15 jaar. Het organiserend Stage Team bestaat uit afgevaardigden van alle zeven vmbo-scholen van ISW en Lentiz, Gemeente Westland, Vitis Welzijn Jongerenwerk, SOB Westland en de projectleider Lenny Dijkshoorn.

Inzicht

Kiezen op jonge leeftijd is lastig. Want hoe weet je nou wat een beroep in de praktijk echt inhoudt? Tijdens het Beroepenfeest spreken volwassenen die een beroep uitoefenen, de professionals, met de vmbo-leerlingen. Vervolgens krijgen de jongeren tijdens de Doe Dag een indruk van een werkplek en werkdag. Bent u een professional en vindt u het leuk om inzicht in uw vak te geven? Aanmelden is mogelijk via westlandonstage.nl.


Ander nieuws
Deel dit artikel