Ooievaarsrun trekt door regio

Redactie 13-09-2017
Foto: PRDe Ooievaarsrun rijdt voor de 31e keer door de regio.

Op zaterdag 16 september wordt de jaarlijkse Ooievaarsrun gereden. In deze toertocht kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking meerijden in de cabine van allerlei soorten vrachtwagens, brandweerwagens, ME-voertuigen, en rolstoelbussen. De tocht wordt gereden in vier runs. Starts zijn om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur vanaf de Kerketuinenweg in Den Haag.

De route van de tocht heeft een lengte van circa 45 km. Zo'n 300 vrachtwagens en ongeveer 550 deelnemers, waarvan sommigen met begeleider, rijden via Den Haag en het Westland naar de visafslag in Scheveningen. Hier is vanaf 12.00 tot ongeveer 21.30 uur een feestprogramma voor de deelnemers. De runs worden muzikaal binnengehaald door feestkapel 'De Blaasbalgen'.

De deelnemers vinden het geweldig als tijdens de rit het publiek hen een prettige dag toezwaait. De route, die dit jaar niet meer door Naaldwijk voert, en het volledige programma kunt u vinden op www.ooievaarsrun.nl. Dit jaar is het ook mogelijk de runs 'live' te volgen op www.nedtrack.nl/ooievaar. Log in met 'ooievaar' als gebruiker en 'welkom' als wachtwoord.


Ander nieuws
Deel dit artikel