Universitaire leerlijn op World Horti Center

Redactie 11-09-2017
Guido de Croon gaf een college over drones in de kas.
Foto: PR

Met het openingscollege 'Drones in de kas' van Guido de Croon van TU Delft in het Naaldwijkse World Horti Center zet de Greenport Hub de deuren open voor studenten en wetenschappers naar de tuinbouwsector. Niet eerder waren de universiteiten Leiden, Delft en Erasmus officieel verbonden met de tuinbouwsector.

De Greenport Hub is onderdeel van het universitaire samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. De positionering van de Greenport Hub in het World Horti Center in Naaldwijk maakt het voor studenten mogelijk om onderzoek te doen of te studeren in het hart van de tuinbouwsector. Samen met participanten van het World Horti Center wordt in de leerlijn vorm en inhoud gegeven aan oplossingen van complexe vraagstukken.

Brug

De interdisciplinaire Greenport Hub is begin dit jaar tot stand gekomen om een brugfunctie te vervullen tussen de tuinbouwsector en universiteiten Leiden, TU Delft en Erasmus. De Greenport Hub richt zich middels een onderzoeks- als onderwijsprogramma op een viertal thema's: 'Tuinbouw 4.0', 'Circulaire Economie', 'Gezondheid en Welbevinden' en 'Sustainable Urban Delta's'. In het komende collegejaar zal door masterstudenten en onderzoekers van verschillende faculteiten en vakgroepen, tezamen met participanten van het World Horti Center en overige stakeholders in een Engelstalig programma gewerkt worden aan de thema's.

Met vestiging van de Greenport Hub in het World Horti Center wordt er nu onderwijs op WO-, HBO- en MBO-niveau geboden.


Ander nieuws
Deel dit artikel