Geen stunt Honselersdijk in landelijke beker

Redactie 11-09-2017
Foto: PRS.V. Honselersdijk speelde verdienstelijk maar tegen een veel meer ervaren eredivisionist als TPP was dit niet genoeg

De zaalvoetballers van S.V. Honselersdijk konden in de Sosefhal niet verrassen in de wedstrijd tegen Eredivisionist TPP. De thuisploeg kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar zag de Rotterdamse ploeg uitlopen naar 1-4 halverwege en door een goede eindsprint werd het uiteindelijk 5-9.

S.V. Honselersdijk gaat komend seizoen uitkomen in de 1e divisie na het kampioenschap in de Topklasse afgelopen jaar. In de Ere- en 1e divisie wordt er echter met iets andere regels gespeeld dan in de Topklasse en lager. Dat vergt toch wel aanpassingen voor de spelers. Daarmee is ook gelijk een belangrijk punt over het verschil in deze wedstrijd aangehaald. S.V. Honselersdijk speelde verdienstelijk maar tegen een veel meer ervaren eredivisionist als TPP was dit niet genoeg. Zonder nog enkele vaste en meer ervaren krachten was S.V. Honselersdijk in de breedte afgelopen vrijdag niet sterk genoeg om een Eredivisieploeg te kloppen. Maar dat zal in de 1e divisie een stuk beter gaan.

Momenten

Het team van de nieuwe coach Yuri van der Smitte vermaakte het publiek wel, maar in de afwerking was het niet zo dodelijk als dat TPP was. Grote man hierin aan Rotterdamse zijde was Soufian Charraoui hij scoorde 4 maal voor de ploeg uit de Maasstad. Pas bij 1-8 in de slotfase kwam het andere Oranje los en volgde er voor het publiek een hele vermakelijke fase met diverse leuke zaalvoetbal momenten en doelpunten aan Dijkse zijde. Hiermee gaf de thuisploeg de stand een draaglijker aanzien. Het publiek kon dan ook tevreden zijn, zij hadden een leuke attractieve zaalvoetbalwedstrijd gezien en dat doet verlangen naar meer.

Krachtmeting

Voor S.V. Honselersdijk scoorden Melvin Vissers, Kenan Koseoglu, Othman El Hammouchi, Nicky Brouwer en Amine Marhoub. Nieuwkomer en Turks zaalvoetbalinternational Kenan Koseoglu liet gelijk zien een versterking te zijn voor de Dijkse ploeg. Ook Amine Marhoub liet zien goed bezig te zijn voor een vaste plek in het team.

Komende week de 1e krachtmeting in de competitie wanneer S.V. Honselersdijk a.s. vrijdag om 20.30 uur in eigen huis aftrapt tegen het 2e team van eredivisionist FC Marlene uit Heerhugowaard. Nog een belangrijke wijziging voor het publiek dit seizoen.


Ander nieuws
Deel dit artikel