WestlandOntmoet elkaar in september

Redactie 14-09-2017
Foto: PRBij WestlandOntmoet treft men elkaar en anderen.

Van 21 september tot en met 1 oktober vindt in Westland de week van WestlandOntmoet plaats. Na het actief promoten van de mogelijkheden om zelf activiteiten te organiseren, ligt nu de nadruk op het enthousiasmeren en activeren van deelnemers. "Velen organiseren voor anderen, dus in elke dorpskern is een veelzijdig aanbod, echt voor iedereen", aldus mede-initiator Piet van der Valk.

"Inmiddels zijn er in totaal al meer dan 100 uiteenlopende activiteiten aangemeld op de website van WestlandOntmoet. Voor jong en oud, in de diverse dorpskernen van Westland, op verschillende data en tijdstippen vinden activiteiten en ontmoetingen plaats", vertelt Piet van der Valk, één van de initiatiefnemers van de samenwerking tussen Gemeente Westland, Vitis Welzijn en Bibliotheek Westland. "Denk hierbij aan een buurtbarbecue, bingomiddag, dansavond, koffie- en theekransje, (voor)leesmiddag, onderhoudsactie, en ga zo maar door.'"

Neem iemand mee

Bij WestlandOntmoet treft men elkaar en anderen. Men leert elkaar beter kennen en onderneemt een gezellige, kleinschalige activiteit. Neem daarom iemand mee, zodat ook zij anderen leren kennen. "Denk daarbij aan een broer of zus, oom of tante, buurvrouw of andere bekende", vertelt Van der Valk. "Het gaat erom dat je met elkaar iets moois beleeft."

Tijdens de week van WestlandOntmoet worden op veel plaatsen voor en door inwoners van Westland activiteiten georganiseerd, want er is veel behoefte om anderen te ontmoeten. Je treft elkaar voor een glimlach, een toereikende hand, een luisterend oor of een maatje om mee af te spreken en samen activiteiten te ondernemen. Tijdens WestlandOntmoet besteden we extra aandacht aan de behoefte om regelmatig met elkaar in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief.

Helpen

In sommige gevallen is aanmelden gewenst, zodat men rekening kan houden met het aantal belangstellenden. Deelnemen aan een activiteit is veelal kosteloos, maar een aantal activiteiten vragen om een onkostenvergoeding. Mochten de eventuele kosten of transport een drempel zijn, neem dan contact op met info@WestlandOntmoet.nl. De organisatie zal proberen een oplossing te vinden. Ga voor meer informatie naar www.WestlandOntmoet.nl en maak een keuze uit het gevarieerde aanbod. U kunt zo vaak meedoen als u wilt en eventueel ook nog zelf iets organiseren.


Ander nieuws
Deel dit artikel