Burgerinitiatief ‘Behoud gemeentehuis Monster’ wil woningen met zorgvoorziening

Redactie 13-09-2017
Foto: Google MapsHet gemeentekantoor in Monster.

Wordt het gemeentekantoor in Monster wel of niet gesloopt? Die vraag blijft voorlopig in de lucht hangen. Het college van b en w wil de sloopkogel laten komen. Maar behalve aangetroffen beschermde vleermuizen in het leegstaande pand en drie partijen met plannen voor het gebouw, blijkt ook het burgerinitiatief ‘Behoud gemeentehuis Monster’ te zijn ontstaan. De naam geeft al aan waar deze groep voor staat: behoud van het pand aan de Choorstraat in Monster.

Seniorenwoningen

 René Hoek heeft dinsdagavond ingesproken namens het burgerinitiatief tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering na de zomervakantie en de laatste in het gemeentehuis van ’s-Gravenzande.

Het burgerinitiatief wil het gemeentekantoor samen met de seniorenraad in Monster transformeren tot sociale huurwoningen waar bewoners ook zorg kunnen krijgen. “Bouw er twee- en driekamerwoningen met ruime balkons,’’ bepleit Hoek. “De structuur van het pand leent zich er uitstekend voor.’’

Daarnaast draagt hij aan dat het goed zou zijn voor het collectief geheugen het gebouw in stand te houden.

Amendement

Het college heeft de gemeenteraad om een sloopkrediet gevraagd. Dat voorstel is nu doorgeschoven naar de raadsvergadering van januari. Voordien gaat verantwoordelijk wethouder Peter Ouwendijk (VVD, Vastgoed) bekijken of een van de plannen die nu bestaan, levensvatbaar is. Daarvoor hebben GemeenteBelang Westland, Groen Links en de PvdA een amendement ingediend. Deze heeft steun gekregen van LPF Westland en Westland Verstandig.  

Blijkt geen van de plannen haalbaar te zijn, dan wordt het pand alsnog gesloopt, zo is afgesproken.


Ander nieuws
Deel dit artikel