S.V. Honselersdijk met beide benen terug op aarde

Redactie 25-09-2017
Foto: Martin van OostveenS.V. Honselersdijk kon geen vuist maken tegen de Amsterdammers.

Waar de stemming vorige week opgetogen en zelfs een beetje uitgelaten was na de overwinning in de eerste competitiewedstrijd, is de eerste uitwedstrijd voor S.V. Honselersdijk uitgelopen op een teleurstelling. Uit in de Sporthalen Zuid in Amsterdam tegen het 2de team van landskampioen 't Knooppunt werd het redelijk kansloos met 8-3 aan de kant gezet.

Nu moet aangetekend worden dat het aanvangstijdstip van 19.30 niet bijdroeg aan een ideale voorbereiding, maar dat mag geen excuus zijn voor het inspiratieloze en grotendeels kleurloze spel van S.V. Honselersdijk. Het leek eigenlijk alleen de eerste twee minuten een spannende wedstrijd te kunnen worden. De Westlanders begonnen nog wel goed, waarbij er eigenlijk niks aan de hand leek. Maar toen na twee minuten een ongelukkige bal die van dichtbij langs de keeper kon worden getikt werd gemist, nam het Knooppunt de wedstrijd langzaam over. S.V. Honselersdijk, wat wel veel energie in de strijd gooide, leek niet tot echte kansen te kunnen komen. Van een aanvalsopzet of het uitspelen van een aanval tot een kans kwam maar bar weinig terecht. Honselersdijk grossierde in fouten in de opbouw, waar het Knooppunt via de counter dankbaar gebruik van maakte. De 4-1 ruststand, was ondanks de aansluitingstreffer bij 2-0 achter, door Kenan Koseoglu, helaas niet meer dan terecht.

Al snel dreigde de tweede helft een kopie te worden van de eerste, s.v. Honselersdijk, met het meeste balbezit, maar zonder tot echt gevaar te komen en een Knooppunt wat heel slim, en met hier en daar heel veel geluk, elke kans tot doelpunt wist te verzilveren. Het 'andere Oranje' ging forceren en zette zo de deur open voor wederom de counters van 't Knooppunt. Zo liepen de Amsterdammers uiteindelijk heel eenvoudig uit naar een 8-3 (goals Kaz van Oostrom-Soede, Nicky Brouwer) eindstand, een resultaat dat vooral laat zien dat de Westlanders op dit niveau nog wel het een en ander te leren hebben. Vooral als team en op inzet schoot de ploeg van coach Yuri van der Smitte vanavond ruimschoots te kort en heeft Knooppunt laten zien wat effectiviteit is in zaalvoetbal.

Het is te hopen dat deze nederlaag een 'reality check' is geweest voor de jongens van SVH, en dat het duidelijk is dat het niveau en de tegenstanders in de eerste divisie niet onderschat dient te worden. Nu twee weken de tijd om voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Op vrijdagavond 6 oktober trapt S.V. Honselersdijk in eigen Sosefhal om 20.30 uur af tegen het tweede team van Eredivisionist Hovocubo uit Hoorn.