Turnen: Pupillen Devona plaatsen zich voor NK

Redactie 13-11-2017

Turnsters van Devona uit Wateringen hebben zich geplaatst voor het NK Teams Traject. Dat gebeurde tijdens de opening van het wedstrijdseizoen voor de nationale wedstrijdsport Turnen Dames. Binnen een categorie kunnen de turnsters een team vormen, bestaande uit drie tot vijf turnsters, waarbij er drie turnsters per toestel turnen en in de voorronde de twee hoogste cijfers tellen. Vier van de acht ingeschreven Devona-teams waren erg succesvol en wisten zich te plaatsen voor de finale.

Het pupillen 1-team moest met de concurrentie echt de strijd aan gaan voor een ticket en was het tot het laatste toestel spannend of zij de benodigde eindnotering zouden behalen. Dankzij goede sprongen, wisten zij zich te plaatsen voor het NK. De pupillen 2 turnden nog niet foutloos, maar plaatsten zich als vierde voor het NK. Jeugd 1 gaat als beste naar de finale, met ruim drie punten verschil ten opzichte van de nummer twee. De verwachting is dus dat dit team in aanmerking komt voor de titel aankomende zaterdag. Tot slot het Jeugd 2 team waarbij de huidige prestatie nog niet volledig optimaal was, maar wel voldoende voor een ticket.

Het NK Turnen voor Teams is zaterdag 18 november in Amsterdam. Het daarop volgende weekend staat in het teken van de start van het individuele traject, met de eerste voorronde richting het NK.


Ander nieuws
Deel dit artikel