Geen vuurwerk bij kinderboerderij, speeltuin en verpleeghuis

Redactie 01-12-2017
Foto: www.westlandsefoto.nl

Alle Westlandse speeltuinen, gebieden rond kinderboerderijen en in de omgeving van verpleeghuizen vormen dit jaar tijdens Oud & Nieuw vuurwerkvrije zones. Het gaat om een proef die volgt op een motie van ChristenUnie/SGP, GroenLinks en D66 die de gemeenteraad 7 november heeft aangenomen. Een overzicht van de vuurwerkvrije zones wordt op de gemeentelijke website geplaatst.

In de vuurwerkvrije gebieden mag ook gedurende de wettelijke tijden waarop vuurwerk mag worden afgestoken - vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur - geen vuurwerk worden afgestoken. De proef heeft plaats op vrijwillige basis. Omdat het aantal speeltuinen in Westland alleen al neerkomt op 230 locaties, is het onmogelijk in alle gebieden politie te laten optreden. Dat heeft waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne donderdagavond in de raadscommissie geantwoord op vragen van LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer. Hij wilde weten of er in de zones wordt gehandhaafd.

Hoewel de maatregel op basis van vrijwilligheid gebeurt, treden politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) binnen de beschikbare capaciteit wel zoveel mogelijk op imn de aangewezen zones. Uit de ervaring van de test kunnen volgend jaar criteria worden opgesteld, heeft Van Ardenne de commissie laten weten.