Bouw Villa Alba bereikt hoogste punt

Redactie 07-12-2017
Foto: Gerard-Jan VlekkeSpeciaal voor de gelegenheid bezochten twee Zwarte Pieten de bouwlocatie van Villa Alba en kinderopvang Okidoki.\n

Afgelopen week werd het hoogste punt van het appartementengebouw Villa Alba aan de Van der Horstweg in 's-Gravenzande bereikt. In het gebouw komen 26 sociale huurappartementen. Zoals in de bouw gebruikelijk werd samen met het bouwteam stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal. Omdat dit samenviel met de Sinterklaasperiode, werden Zwarte Pieten ingeschakeld voor de feestelijkheden. Twee Pieten werden met een hijskraan op het speelplein afgezet om ook de kinderen van kinderopvang Okidoki aan de Dresdenweg een bezoek te brengen. "De nieuwbouw is vlak naast de kinderopvang. De medewerkers en kinderen merken dagelijks dat er bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Het leek ons daarom een leuk idee om ze te betrekken bij het hoogste punt" vertelt Peter Balledux, projectmanager nieuwbouw bij Arcade.

De bouw van Villa Alba gaat voortvarend. Woningcorporatie Arcade verwacht de appartementen in het tweede kwartaal 2018 op te kunnen leveren. Het gebouw heeft drie verdiepingen met elk acht appartementen. Op de begane grond komen ook twee appartementen en zijn bergingen. Enkele maanden voor oplevering komen de woningen beschikbaar op www.woonnet-haaglanden.nl.