De Naald opnieuw genomineerd

Redactie 12-12-2017
Foto: Roy BeuskerVorig jaar werd De Naald uitgeroepen tot Theater van het jaar. Nico Baars en Kate van Elswijk namen de prijs in ontvangst.

WestlandTheater De Naald is opnieuw genomineerd voor de titel 'Theater van het jaar'. Deze prijs wordt door de Vereniging Vrije Theater Producenten jaarlijks uitgereikt aan het theater dat het beste scoort op vastgestelde criteria zoals marketing, gastvrijheid, financieel beleid, betrokkenheid bij spelers en techniek. Directeur Nico Baars van De Naald is uiteraard, samen met het hele team, ontzettend trots dat De Naald opnieuw genomineerd is: "Dit is echt te gek. Terwijl we de bijbehorende theaterstoel nog in huis hebben. Vorig jaar sprongen we een gat in de lucht, maar misschien nu nog wel hoger. Deze nominatie is namelijk zó veelzeggend over de continuïteit van ons beleid, talentontwikkeling en onze drempel zo laag mogelijk houden voor iedereen, jong en oud ", vertelt Baars. "Ik ben ongelooflijk trots. Wat een compliment voor mijn hele team!"

Beoordeling

De leden van de VVTP hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Dit jaar is er bij de beoordeling een extra focus gelegd op de marketing en dan met name hoe het theater er in slaagt nieuw publiek te bereiken en bestaand publiek te binden.

Uitreiking

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De Theater van het Jaarprijs 2017 wordt op 29 januari a.s. uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs in Theater De Meervaart in Amsterdam. De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. De felbegeerde stoelen staat nu nog Schouwburg Amphion en De Naald. 29 januari wordt duidelijk of De Naald de stoel mag behouden.

In de categorie kleine theaters zijn, naast WestlandTheater De Naald, genomineerd: Theater De Speeldoos (Baarn), Diligentia (Den Haag) en Singer Theater (Laren).