Keuken De Rozenhof geopend

Redactie 02-03-2018
Foto: PRDe keuken werd feestelijk geopend.

Op 28 februari is de nieuwe keuken van woonlocatie De Rozenhof in Naaldwijk feestelijk geopend door Gertrude van den Brink, voorzitter raad van bestuur, en Marga de Goeij, wethouder gemeente Westland. Cliënten koken hier voor ongeveer 50 bewoners van locatie De Rozenhof.

De feestelijke opening ging van start in het Trefpunt van De Rozenhof, waar alle genodigden werden ontvangen. Hierna was er de gelegenheid voor een rondleiding in de gloednieuwe keuken. Na een toespraak van Gertrude, Marga en zorgmanager Arjo Bijl, werd de keuken officieel geopend. Samen met de cliënten werden er heerlijke hapjes bereid en kon er worden geproefd van een stamppotbuffet.

Wat begon met een handjevol enthousiaste cliënten die met de begeleiding eens per week maaltijden bereidden, is uitgegroeid tot een professionele keuken waar vijf dagen per week wordt gekookt. In het werk- en leerproject van De Rozenhof leren ruim 20 cliënten de fijne kneepjes van het vak. Zij krijgen onder begeleiding van Chef-kok Matthieu de mogelijkheid om door te stromen naar het reguliere horeca bedrijfsleven.