Inboedel gemeentehuis levert 25.000 euro op

Redactie 08-03-2018
Foto: archieffotoHet oude gemeentekantoor in Naaldwijk.

De gemeente Westland heeft met het leegruimen van de oude gemeente kantoren niet alleen veel inboedel uitgeeld, maar hield er ook bijna 25.000 euro aan over. Dat blijkt uit een overzicht dat het college geeft nadat Westland Verstandig daarnaar gevraagd had.

Hoeveel spullen er precies zijn meegenomen door maatschappelijke instellingen zonder winstoogmerk en goede doelen is niet bekend, maar de gemeente gaat uit van ongeveer 200 tafels en bureaus, 950 bureau- en vergaderstoelen, 160 kasten en ladeblokken, 110 apparaten zoals tv's, koelkasten en keukenapparaten, 70 planten en 800 'facilitaire items', zoals presentatiemiddelen, kapstokken en kantinemiddelen. Scholen hebben, tot op heden, 257 monitoren en 146 iPads gekregen en er worden nog een aantal laptop en speciale's pc's uitgeleverd. Die moeten echter eerst geschoond worden. Ambtenaren hebben zelf 23 bureaus, 93 bureaustoelen en 238 monitoren meegenomen, ten behoeve van het thuis werken.

Opkopers hadden geen interesse in overgebleven meubilair. Wat kringloopwinkels niet meer hoefden is door aannemers afgevoerd. De overgebleven 350 HP-monitoren en 600 standaard werkplek-pc's zijn tezamen met 70 switches en 30 printers aan een opkoper verkocht voor circa 19.000 euro. De oude vaste telefonieapparatuur is tezamen met enkele patchkasten en een kast met apparatuur voor indoor dekking opgekocht voor circa 3.500 euro. Tenslotte zijn 3 enclosures met 21 blade servers opgekocht voor 2.000 euro.

Het college kan geen overzicht geven van middelen die mee zijn gegaan naar de twee nieuwe gemeentekantoren. Wel meldt ze dat het, onder meer, gaat om ICT-middelen, de apparatuur voor de uitzending van raad- en commissievergaderingen en de balie apparatuur. De stoelen van de raadszaal zijn ook meeverhuist. Ook zijn spullen naar de gemeentewerven en het Prinsenbos gegaan om daar verouderde inboedel te vervangen.