Expositie Jaap Binnendijk

Redactie 14-03-2018
Jaap Binnendijk, tekenend in de Prins Hendrikstraat in Naaldwijk.
Foto: PR

Vanaf zaterdag 24 maart is in het Westlands Museum een expositie over Jaap Binnendijk te bezichtigen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk in samenwerking met conservator Ton Immerzeel van het museum.

De in 1895 geboren Binnendijk was een enthousiaste amateurtekenaar die vele plekjes in het Westland heeft getekend. Zijn tekenstijl was opvallend gedetailleerd, waardoor vaak kleine elementen van gebouwen zijn terug te vinden. Vooral in de jaren '50 en '60 ging hij regelmatig op pad om mooie plekjes en herkenbare dorpsgezichten op papier te zetten. Voor deze expositie zijn tekeningen van Jaap Binnendijk beschikbaar gesteld door de Oude Kerk in Naaldwijk, maar ook door vele particulieren. Ze geven een prachtig beeld weer van het Westland in vroeger tijden. Bij veel tekeningen is een foto van diezelfde situatie in déze tijd gevoegd, zodat bezoekers geholpen worden in het herkennen van de plek.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen (m.u.v. maandagen en feestdagen) van 13.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek gelden de reguliere entreeprijzen. Kinderen en museumkaarthouders gratis, volwassenen € 5,- en 65-plussers € 4,-.