Kringloop Maasdijk viert eerste verjaardag

Redactie 10-05-2018
Foto: PRJohn Kooiman is trots op zijn kringloopwinkel.

Stichting Kringloop Maasdijk viert op zaterdag 19 mei haar 1-jarig bestaan. "Het was een druk jaar, alles moest vorm krijgen. Ik had geen ervaring met het opzetten en beheren van een Kringloopwinkel. Het is een tropenjaar geweest! Maar het loopt echt heel goed, boven verwachting. De begrote omzet wordt elke maand nog overschreden. Ook hebben we een mooie balans tussen het ontvangen van spullen en de verkoop ervan.", vertelt John Kooiman, de oprichter van Kringloop Maasdijk.

De Kringloopwinkel heeft een hecht team van vrijwilligers. Sommige mensen komen een aantal dagen, sommigen een paar uurtjes per week. Alles is mogelijk. Elk uurtje is meegenomen. "We zijn dankbaar met de vrije tijd die mensen in dit doel steken. Het is meer dan een Kringloopwinkel alleen, onze opbrengsten geven we terug aan de samenleving. Het liefst aan doelen in de regio, zodat het zichtbaar is voor iedereen die hier z'n spulletjes heen brengt, de mensen die spullen kopen en natuurlijk het team wat alles organiseert, waar het geld heen gaat.", vertelt John. "Verenigingen, scholen of andere organisaties die iets nodig hebben, maar de middelen niet hebben, kunnen altijd een aanvraag indienen (via de website). Wij bekijken elke aanvraag en als deze aan de voorwaarden voldoet, willen we heel graag helpen, want dat is tenslotte de missie van dit bedrijf."

De jubileum-dag start om 10.00 uur. "We organiseren een (boeken)markt, want we hebben erg veel boeken die opgeslagen liggen en heel interessant zijn voor nieuwe eigenaren. Verder zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen en popcornmachine, een schoolbus waar geschminkt en geknutseld kan worden en natuurlijk een hapje en een drankje. Om 13.00 uur zullen we een aantal donaties uitreiken en de donaties die we het afgelopen jaar hebben gedaan de revue laten passeren. Bij elkaar is dit een heel bedrag geworden! De dagopbrengst op deze dag gaat naar Stichting Semmy, het fonds tegen hersenstamkanker bij kinderen. Inmiddels weten steeds meer mensen van de ziekte af en dat komt door het jongetje Tijn die ook leed aan deze ziekte. Een mooi doel om een bijdrage aan te leveren."

Kringloopwinkel Maasdijk is deze dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is gevestigd aan Maasambacht 8 in Maasdijk. Zie ook www.kringloopmaasdijk.nl.