Grote drugsvondst in Naaldwijk

Redactie 11-05-2018
Foto: archieffoto

De politie heeft op Hemelvaartsdag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in het complex van Agro Merchants aan de Galgeweg, op de grens van Naaldwijk en 's-Gravenzande. Aan de vondst ging twee dagen aan speurwerk vooraf.

De actie werd dinsdagavond groot opgezet. Die dag werd een deel van de Naaldwijkseweg en Galgeweg bij het kruispunt met de Opstalweg afgesloten. Ook de politiehelikopter werd ingezet. Het terrein van Agro Merchants (voorheen Cool Company) werd omsingeld. Op de grond liep een aantal agenten in steek- en kogelwerende vesten. Vijf personen werden aangehouden.

De verdovende middelen zijn naar een beveiligde omgeving overgebracht, aldus de politie, die de vondst donderdagavond bekend maakte.

Update: Agro Merchants laat in een Engelse verklaring weten dat de vijf aangehouden personen geen werknemers van het bedrijf zijn. Volgens het bedrijf waren de drugs verstopt in een zending die in het gebouw was gesmokkeld. Agro zegt nauw samen te werken met de politie in deze zaak en alle medewerking te verlenen die nodig is.