Kiki Bertens door naar kwartfinale

Redactie 09-07-2018
Foto: Videostill Wimbledon ChannelKiki Bertens is blij en opgelucht als ze de wedstrijd binnen heeft gehaald.

Kiki Bertens heeft de kwartfinale van Wimbledon bereikt. Ze versloeg de Tsjechische Karolina Plísková met 6-3 en 7-6 (1). Het is de eerste keer dat de 27-jarige Wateringse zo ver komt in het bekende Britse tennistoernooi.

De wedstrijd duurde 1 uur en 41 minuten. De Wateringse had in de eerste set wat moeite met haar eerste opslag, maar die verbeterde in de tweede set. Daarmee werd haar hele spel ook beter. Ze nam al snel een break voorsprong (3-1). Ze verspeelde die marge daarna weer snel maar nadat ze bij 3-3 opnieuw toesloeg wist ze door te stomen naar winst van de eerste set. In de tweede set trok ze die lijn door. Halverwege bracht ze zich in de problemen door een 4-2 voorsprong weg te geven, maar in de tiebreak stuurde ze de Tsjechische overtuigend naar huis.

Plísková, 7e op de wereldranglijst, was de enige hooggeplaatste speelster die nog in het toernooi zat. Bertens zelf bevindt zich op positie 20 van de wereldranglijst. Eerder versloeg Bertens al Venus Williams met 6-2, 6-7 (5) en 8-6. Dinsdag neemt ze het op tegen de Duitse Julia Görges voor een plek in de halve finale. Door haar plaatsing in de kwartfinale evenaart Bertens de prestatie van Michaëlla Krajicek, de laatste Nederlander die in 2007 tot de kwartfinales kwam.