Reedijk uit huis gezet

Redactie 09-10-2018
Foto: Stockphoto

Elso Reedijk uit Ter Heijde is deze woensdagmiddag om 13.00 uur zijn huis uitgezet. Dinsdag diende het kort geding tussen hem en woningcorporatie Arcade. De woningcorporatie heeft het huurcontract met Reedijk ontbonden omdat er in november vorig jaar 3,6 kilo aan henneptoppen in de badkamer van zijn woning werd gevonden. Arcade voert een zerotolerance beleid op het gebied van drugs. Ook de gemeente Westland wilde Reedijk uit zijn huis hebben, maar tot tweemaal toe stak de rechter daar een stokje voor.

De hennep werd bij toeval aangetroffen toen de politie onderzoek deed naar een vermeende schietpartij bij Reedijk voor de deur. Er werden daar volgens getuigen harde knallen gehoord, maar uiteindelijk bleek er geen sprake van een uiteindelijk.

Voor Reedijk, die al ruim 25 jaar in het rijtjeshuis woont, heeft de woning grote emotionele waarde. Hij heeft aangegeven dat hij nergens anders naar toe kan met zijn dochter en huisdieren. Buren en andere bewoners in Ter Heijde hadden Reedijk graag in het dorp laten wonen. Een handtekeningenactie leverde veel handtekeningen op, maar sorteerde geen resultaat.

Update: Reedijk heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn huis 'de boel kort en klein geslagen', meldt de WOS. De Heijenaar is woensdagmorgen meegenomen door de politie.