GBW kiest nieuwe bestuursvoorzitter

Redactie 22-10-2018
Het GBW-bestuur met van links naar rechts Marco Groen, Jacqueline Simonis, Edith Bessa en Marco Voois.
Foto: []

De leden van de vereniging GemeenteBelang Westland hebben tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering een aantal nieuwe bestuursleden gekozen en mevrouw Edith Nunes Farinha Bessa-Pronk benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur. Edith Bessa volgt bij GemeenteBelang Pieter Hoogerbrugge op die de afgelopen zeven jaar het voorzitterschap van de vereniging bekleedde.

"De rol van voorzitter maakt mij trots. Westland is gebaat bij een sterk GemeenteBelang Westland, een partij die veel bereikt heeft en haar verantwoordelijkheid durft te nemen. In mijn rol als voorzitter wil ik daar graag verder aan bijdragen," aldus Edith.

Aansluitend aan de ledenvergadering vond de aftrap plaats van een nieuw initiatief van GemeenteBelang Westland: 'Babbelen bij een bakkie'. Met dit initiatief gaat GemeenteBelang Westland de komende maanden in gesprek met de inwoners van de Westlands dorpen, over wat er goed gaat en wat er beter kan in hun dorp.

Bij de aftrap in Heenweg bleek het nieuwe initiatief een schot in de roos. Met enkele tientallen inwoners van het buurtschap is in levendige discussies gesproken over de toekomst van Heenweg, de rol van basisschool 'De Kameleon' als kloppend hart, de plannen rond Fun&Fit en de noodzaak en urgentie van het ontwikkelen van plannen voor de bouw van 90 tot 100 nieuwe woningen om de levendigheid van buurtschap Heenweg op peil te houden.