Eerste aanzet tot medicinale wietteelt

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

De partij stelt voor het over legale cannabisteelt te hebben, omdat er vanuit Westland ‘wensen en voorstellen’ liggen. Bovendien zou gecontroleerde teelt criminaliteit tegengaan, meent het CDA.

CDA Westland wil ‘nadenken’ over het legaal telen van cannabis voor medicinaal gebruik. Dat heeft fractievoorzitter Piet Vreugdenhil dinsdag gezegd tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin de voorjaarsnota werd besproken.

Volgens de CDA-fractie kan Westland een bijdrage leveren op het gebied van cannabisteelt, juist omdat er volgens Vreugdenhil ‘gecontroleerde teeltomstandigheden’ bestaan.

D66’er Maxim van Ooijen laat weten dat zijn fractie voorstander is van legale thuisteelt van cannabis voor de medicinale bestanddelen.

De fracties nodigen het college uit mee te denken over de legalisering van (thuis-)teelt van cannabis voor medicinaal gebruik.

In een reactie laat CDA-wethouder Theo Duijvestijn weten dat medicinale wietteelt ook een gespreksonderwerp binnen het college is. Artsen schrijven bepaalde wietbestanddelen wel eens voor bij pijnbestrijding. Duijvestijn wil er tijdens de raadsvergadering van dinsdag niets over zeggen, maar maakt wel duidelijk dat er ook Westlandse bedrijven bereid zijn mee te denken over de hennepteelt voor medicinaal gebruik. Hij zegt op een later tijdstip terug te komen op het onderwerp.