BB De Woerd en Renewi verlengen contract

Nieuws
"V.l.n.r: Peter van der Wilk (voorzitter BB de Woerd), Leo Schipper (Renewi) en Bart van Leeuwen (bestuurslid BB de Woerd)." (Foto: "PR")

Peter van der Wilk, voorzitter van Belangenvereniging Bedrijventerrein De Woerd en Leo Schipper, Manager Verkoop van Renewi(voorheen Van Vliet Contrans), hebben hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst tussen beide partijen. Het bedrijventerrein en de afvalinzamelaar/verwerker gaan ook de komende drie jaar zeer intensief samenwerken op het gebied van collectieve afvalinzameling en verwerking, het terugdringen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van de veiligheid op en rond De Woerd.

“De samenwerking met Van Vliet Contrans, sinds kort onderdeel van Renewi, is in de afgelopen vijf jaar tot ieders tevredenheid verlopen”, zegt Peter van der Wilk van BB De Woerd. “We hebben samen gewerkt aan een zo optimaal mogelijke logistiek rondom het ophalen van afval op De Woerd. Daarbij hebben we niet alleen de (financiële) voordelen voor onze leden centraal gesteld; met name is ook gekeken naar aspecten als milieu, duurzaamheid en veiligheid. Iedereen weet dat de uitstoot van CO2 hoog op alle duurzaamheidsagenda’s staat. In deze nieuwe overeenkomst krijgt dat aspect prioriteit.”

“We hebben in de afgelopen jaren het aantal ledigingen optimaal op elkaar afgestemd”, gaat Leo Schipper van Renewi verder. “Daardoor hebben we het totaal aan transportkilometers effectief kunnen beperken. We hebben daarbij ervaren dat alle partijen overtuigd zijn van de noodzaak om zorg te dragen voor een duurzame toekomst. Op de korte termijn levert de optimale logistiek tijdwinst op en dus winst in euro’s. Daarnaast wordt de veiligheid verder verbeterd. Op de langere termijn dragen we bij aan een duurzame toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Ik ben ervan overtuigd dat BB De Woerd en Renewi ook in de komende contractperiode het systeem van collectieve afvalinzameling en verwerking nog verder kunnen verdiepen en uitbouwen.”