Sinkeldam wint in Wateringen

Sport
Ramon Sinkeldam wint in Wateringen.
Ramon Sinkeldam wint in Wateringen. (Foto: Michel Kort/Profronde Westland)

De 45e Profronde Westland, voorheen bekend als de Wateringse Wielerdag, is gewonnen door Ramon Sinkeldam. Tiendduizenden bezoekers zagen hoe hij als eerste zijn wiel over de streep duwde. Daarmee zet Sinkeldam een traditie voort; voor de vijfde keer wint een regerend Nederlands Kampioen in Wateringen. Dylan van Baarle werd tweede en Tom Dumoulin eindigde als derde.

De Profronde kende dit jaar een nieuw element; de Sprintcup. Bij deze wedstrijd over twee ronden reden tweetallen die door loting aan elkaar gekoppeld waren om het hardst. De eerste Sprintcup werd gewonnen door Laurens ten Dam en Dylan van Baarle. Op de tweede plaats volgde het duo Tom Dumoulin en Lennard Hofstede en het brons was voor Niki Terpstra en Tom Leezer.

De koers voor Elite/Beloften werd gewonnen door Ayden Toovey uit Australië. ‘s-Gravenzander Joost van den Blink was de beste Westlanders; hij werd zevende. Bij de B-trimmers won Mario Lagerwerf en bij de A was Willy Heeneman het sterkste. Bij de Junioren ging de zege naar Maikel Zijlaard uit Rotterdam, met Honselersdijker Frank Stijger als beste coureur uit de regio op de zesde stek. Casper van Uden uit Schiedam was de snelste Nieuweling. Quinten Buijs uit De Lier was met zijn vijfde plek de beste streekrenner.