Sterke start voor zaalvoetballers Honselersdijk

Sport
Afbeelding
(Foto: )

Vrijdagavond speelde Heren Zaal 1 van Honselersdijk haar eerste wedstrijd in de Eerste Divisie, thuis in de Sosefhal. Tegenstander voor deze seizoensopening was Marlène 2, afkomstig uit Heerhugowaard. SVH begon sterk aan de wedstrijd en nam direct vanaf de start het initiatief in de wedstrijd. Dit leidde in een sterk openingsfase na 5 minuten tot de 1-0 van Rachid El Khalifi, op aangeven van Amin Marhoub. Waar daarna door het spelbeeld en overwicht van SVH het wachten leek op het uitbouwen van de voorsprong, leidde onoplettendheid in de verdediging bij de tweede paal de onnodige 1-1 in. Daarna ontspon zich een kat en muisspel, waarbij SVH zich meer liet inzakken en erover en weer enkele goede kansen waren te noteren. Een solo van Amin Mahoub zorgde in de 16de minuut voor de verdiende en nodige voorsprong. Die bleef staat tot de rust.

De tweede helft begon SVH weer onbevangen. Dit overwicht werd door Neshawn Morris vertaald naar 3-1 en kort daarna was het wederom Amin Marhoud met de 4-1. Marlène dat vanaf dat moment de laatste minuten met een ‘meespelende keeper’ ging spelen, wat SVH eigenlijk alleen maar in de kaart speelde. Rustig achter overhangend en vertrouwend op een goede verdedigende organisatie, maakte SVH op eenvoudige wijze gebruik van de balovernames om nog twee keer van eigen helft te scoren in een leeg doel van Marlène (Nicky Brouwer, James Dhanai).

De eindstand was een verdiende 6-1 voor SVH, die gemeten naar de kans verhouding misschien zelfs wel te laag is uitgevallen.

Aankomende week speelt SVH om 19.30 haar eerste uitwedstrijd in de sporthalen zuid tegen het Knooppunt uit Amsterdam, het tweede team van de kampioen in de Eredivisie van het afgelopen seizoen. Daarna speelt SVH Heren 1 Zaal op vrijdag 06 oktober om 20.30 weer een thuiswedstrijd tegen zvv Hovocubo 2.