Boeklancering over hersentumor

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

“Het schrijven is begonnen als verwerking van alles wat ik heb meegemaakt”, legt Danielle uit, “de emoties en de intensieve behandelingen maalden alsmaar in mijn hoofd rond. Het verhaal moest eruit!” Haar zus Ellen Nass regelde een schrijfcoach en wat begon als rouwverwerking, is nu een compleet boek. Gedichten van haar zus Ellen wisselen het verhaal af.

Bij de Lierse Daniëlle van Steekelenburg werd twee jaar geleden een hersentumor geconstateerd. Het proces van diagnose en acceptatie beschrijft ze in haar boek ‘Tumor. Ik wil leven’. Op zaterdag 7 oktober is de lancering van dit indrukwekkende boek.

Het boek is naast een nalatenschap ook een informatief naslagwerk voor patiënten met de diagnose kanker en hun naasten. Ook geeft het mensen die werken in de zorg een kijkje in de ziel van de patiënten. Bovendien vraagt het boek aandacht voor onderzoek naar hersentumoren. Met de verkoop van het boek wordt geld ingezameld voor het onderzoek van professor Sillevis van de Daniël den Hoed-stichting, dat hoopt een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor.

Op zaterdag 11 november organiseren familie, collega’s en vrienden van Danielle een benefietconcert om de onmacht een plek te geven. Ook het concert draagt financieel bij aan het onderzoek. Zie voor meer informatie de facebookpagina: actie daniel(le) den Hoed en de website: www.ikwilleven.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de lancering van het boek.