Duijvestijn en De Goeij stoppen als wethouder

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Boerlage fotografie vof)

CDA-wethouders Theo Duijvestijn en Marga de Goeij zullen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet meer beschikbaar zijn als wethouder. Dat maakten zij maandagavond bekend tijdens een ledenvergadering van CDA Westland.

“Na 14 jaar inzet voor Westland is voor mij het natuurlijke moment gekomen om het stokje over te dragen”, aldus Marga de Goeij. “Dat doe ik met een gerust hart. De nieuwe taken rond jeugdzorg en WMO zijn goed ingericht en er zijn momenteel binnen de eigen gelederen genoeg goede kandidaat-wethouders beschikbaar.”

Theo Duijvestijn liet de vergadering weten dat het bouwen aan Westland altijd zijn grote passie is geweest. “In 30 jaar politiek, waarvan 12 jaar wethouderschap, is er in Westland veel veranderd en bereikt. Nog steeds liggen er grote uitdagingen, maar na een zorgvuldige afweging ben ik tot de conclusie gekomen dat er is meer dan het wethouderschap. Ik wil meer tijd hebben voor andere dingen en ben benieuwd wat ik op mijn pad ga tegen komen.”

Tijdens de ledenvergadering werd Karin Zwinkels zonder discussie verkozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zwinkels was in 2014 ook lijsttrekker.