Nieuw Westlands Schaatsmuseum geopend

Nieuws
"De thema-expositie op dit moment staat in het teken van Olympische Spelen." (Foto: "PR")

Olympische schaatscoryfeeën van weleer Peter Nottet, Wim de Graaff en Ria Visser waren ook bij de opening aanwezig. Zij zagen zichzelf terug in de thema-expositie ‘Olympische ijshelden van Nederland’. Het museum heeft voor een deel een vaste opstelling en voor de helft een thema-expositie. Niet alleen langebaan schaatsen, maar ook curling, ijshockey, kunstrijden en shorttrack komen in beeld. Bezoekers zien veel regionale helden voorbijkomen, zoals Wim van der Voort, die zilver behaalde in 1952 in Oslo, Kees Boekman (ook 2 keer zilver) en Nico Olsthoorn die Olympische successen behaalden.

Acht jaar na de brand in de Vlietwoning heeft het Westlands Schaatsmuseum eindelijk een nieuw onderkomen. Vrijdag 17 november werd de nieuwe locatie in De Lier geopend door schaatstalent Jutta Leerdam uit ‘s-Gravenzande.

De genodigden die de opening bij mochten wonen, keken hun ogen uit bij zoveel schaatsnostalgie. Het wakkerde het verlangen naar een ouderwetse strenge winter ongetwijfeld aan. “Dit is natuurlijk maar een selectie uit al ons materiaal”, aldus voorzitter Koos Verbeek, die de credits voor de inrichting van het museum volledig bij de vrijwilligers neerlegde.

Het Westlands Schaatsmuseum aan de Lierweg 53 is tot 31 mei iedere woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Voor kinderen zijn er leuke opdrachten te doen en er kan een kopje koffie worden gedronken. www.westlands-schaatsmuseum.nl.