Kwintsheul krijgt Jumbo-super

Redactie 29-11-2017
Foto: gmHet pand wordt binnenkort in gebruik genomen door Jumbo.

De inwoners van Kwintsheul kunnen medio mei 2018 weer boodschappen doen in hun dorp. In het nieuwe pand aan de Raaphorst zal Jumbo Koornneef openen. Het wordt de vierde vestiging van de Westlandse ondernemer. In de nieuwe supermarkt komt ook een geldautomaat, zodat in Kwintsheul weer contant geld opgenomen kan worden.

Jumbo Koornneef en Jumbo Supermarkten hebben deze week overeenstemming bereikt over de exploitatie van de supermarkt in Kwintsheul. Deze overeenstemming maakt een einde aan de lange onzekerheid in Kwintsheul. Jumbo Koornneef heeft 20 weken nodig om het pand gereed te maken voor opening.

In deze periode worden de operationele processen op gang gebracht. Het pand wordt van binnen verder afgewerkt, de assortimentsgroepen worden bepaald, de winkelinventaris en schappen worden geplaatst en het personeel wordt klaargestoomd. De winkel zal, net als de vestigingen in Naaldwijk, Wateringen en Oud-Beijerland worden uitgerust met een Pick Up Point waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen. Ook bezorgt Jumbo Koornneef boodschappen aan huis, die zijn besteld via de website of app.

Koornneef

Kwintsheul kwam bijna zes jaar geleden zonder supermarkt te zitten, nadat de vestiging van Albert Heijn afbrandde. Die werd destijds ook door Koornneef gerund. In 2016 maakte de supermarktondernemer de overstap naar de supermarktketen Jumbo. Die zal dus nu in Kwintsheul terugkeren. Jumbo Koornneef laat weten ambitieuze plannen voor de toekomst te hebben. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen vijf jaar twee Jumbo foodmarkten en meerdere Jumbo supermarkten te exploiteren.