Weinig kans op Spelen 2018 voor De Blois

Sport
"Glenn de Blois in actie in het Oostenrijkse Montafon." (Foto: "PR")

De officiële deadline voor de kwalificatie is 22 januari. Dan zou De Blois een top-40 plek in de ranglijst moeten hebben en minimaal twee keer een top 8-positie tijdens een World Cup hebben gehaald. Dat is hem nog niet gelukt. De Blois staat weliswaar op de 39e plek in de geschoonde ranglijst, maar een top-8 notering zat er nog niet in.

Ondanks zijn goede prestaties van afgelopen jaar, lijkt het er toch op dat Glenn de Blois niet naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang gaat. Het was zijn grote ambitie, maar Zuid-Korea lijkt net te vroeg te komen voor de snowboardcrosser uit De Lier.

Er is nog één World Cup-wedstrijd te gaan voor de deadline: komend weekend in Erzurum, Turkije. Een belangrijke wedstrijd dus voor De Blois. Maar zijn kans op deelname aan de Spelen is goed als verkeken, laat de Nederlandse Ski Vereniging weten.

Goed jaar

Desondanks heeft de Lierenaar een goed 2017 achter de rug. Hij werd voor de vijfde keer Nederlands Kampioen en won bij de Europa Cup wedstrijden verschillende medailles. Tijdens de World Cup wist hij afgelopen zomer nog 17e te worden in Argentinië en in december kwam hij in het Italiaanse Cervinia tot de 16e plaats.

De Blois doet heel veel wedstrijdervaring op en is aangesloten bij een Canadees boardercrossteam. De afgelopen maanden heeft hij vol ingezet op een ticket naar de Spelen, maar Pyeongchang net te vroeg te komen voor de 22-jarige Lierenaar. De snowboardcrosser zal zich daarom richten op deelname aan de Olympische Spelen in Peking in 2022.