Code rood: kassen ontruimd, gemeentewerf gesloten en gewonde in klaslokaal

Redactie 18-01-2018
Foto: Twitter @WagMaasdijk

Donderdag raast een zware westerstorm over Nederland. In meerdere provincies geldt code rood vanwege zeer zware windstoten van 110 tot 130 km per uur. Ook in Westland geldt code rood. LTO Glaskracht Nederland waarschuwt dat de kas ontruimd moet worden bij code rood. "Veiligheid boven alles: haal uw medewerkers onder het glas vandaan als uw bedrijf zich in een code rood gebied bevindt", zegt de tuinbouworganisatie op Twitter. Rob Baan, directeur van Koppert Cress, laat via Twitter weten ook zijn kas te ontruimen. "Alle medewerkers NU de kas uit. Nog weinig schade maar te hoog risico voor onze medewerkers."

Huisvuil
De gemeente meldt dat de gemeentewerven en kinderboerderijen in Westland per direct gesloten worden. Ook stopt de huisvuilinzameling in De Lier en Maasdijk. De gemeente roept op om de containers - ook de volle - binnen te zetten. De containers worden zaterdagochtend geleegd.

Klaslokaal
Op basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande is een luchtbehandelingskast in een klaslokaal naar beneden gekomen. Door de zware storm is het mastiek van het dak gewaaid, meldt wijkagent Frans van der Stelt. Een leerling raakte lichtgewond bij het incident.