Rossem Wielersport TuttoBici in nieuwe handen

Redactie 07-02-2018
Foto: PRVan Rossem Wielersport en Tutto Bici zijn in nieuwe handen. V.l.n.r.: Jeffrey van Zijl, Frank van Adrichem, Joop van Rossem, Cocky van Rossem en Jorg van Rossem.

De familie Van Rossem heeft vorige week hun wielerzaak Rossem Wielersport en online webshop TuttoBici (www.allesvoorderacefiets.nl), gevestigd aan de Herenstraat te Wateringen, overgedragen aan Frank van Adrichem

Rossem wielersport is een racefietsen speciaalzaak en is een begrip in het Westland en omstreken. Gestart in 1972 in Den Haag en vanaf 1986 in Wateringen waren Joop (66) en Cocky van Rossem (64) de drijvende ondernemers achter deze winkel. In 2011 introduceerden schoonzoon Jeffrey van Zijl (37) en zoon Jorg (33) het bewezen concept tussen clicks en bricks, de ideale combinatie tussen de fysieke winkel Rossem Wielersport en de webshop en online showroom TuttoBici. Na een aantal mooie ondernemersjaren met groei en uitbreiding was het tijd voor een nieuwe fase in hun leven en kwamen zij in gesprek met Frank van Adrichem (48) uit Honselersdijk. Van Adrichem is geen onbekende in de wielerwereld. Hij was in de jaren negentig een verdienstelijk amateur en werkt al vanaf zijn 22e bij BBB, een zeer bekende groothandel in wielermaterialen die wereldwijd actief is. Van Adrichem was de laatste jaren verantwoordelijk voor de totale export van BBB. Frank was als echte Westlander vaak in de winkel te vinden, zodoende is hij goed op de hoogte van de reputatie van Rossem Wielersport en het online succes van TuttoBici. Frank ziet potentie in deze formule en wilde het ondernemersavontuur aangaan. Na vele gesprekken zijn beide partijen eruit gekomen om Rossem Wielersport en TuttoBici over te dragen.

Rijdende trein

Joop van Rossen: "Wij zijn uiteraard hartstikke blij met Frank als opvolger. We hebben onze winkel drie jaar geleden nog rigoureus verbouwd en op de eerste etage een showroom met wielerkleding en schoenen gemaakt. De site draait goed, we hebben een mooi klantenbestand en de wielersport in het Westland leeft. Het is een rijdende trein waar Frank op stapt." Cocky valt haar man bij: "De eerste maanden blijven we Frank helpen, zowel in de werkplaats als bij de verkoop en advisering van racefietsen en toebehoren. Daarna is het tijd om van onze vrije tijd te gaan genieten. We hebben altijd hard, maar echt met heel veel plezier gewerkt, maar we zijn nu op een leeftijd gekomen om andere dingen te gaan doen. Genieten van onze kleinkinderen bijvoorbeeld, en we fietsen graag met vrienden. We gaan ook het golfen weer oppakken en we houden van sportieve vakanties. We kijken er echt naar uit." "Zeker", voegt Joop er tenslotte aan toe, "maar om in wielertermen te blijven; eerst moeten we Frank de komende maanden door het peloton loodsen en goed afzetten aan de voet van de klim. Dus het is voor ons nog even diep in de beugel om daarna onze palmares waardig af te sluiten."