3000 matches tijdens Westland On Stage

Nieuws
"De leerlingen kwamen feestelijk binnen over de rode loper." (Foto: "RolfvanKoppen")

Tijdens het Beroepenfeest van Westland On Stage hebben dinsdag 6 februari zo’n 1000 vmbo-leerlingen van ISW en Lentiz kennisgemaakt met meer dan 250 beroepsbeoefenaren. De persoonlijke ontmoetingen vonden plaats in het Intergreen athletic house, het clubgebouw van Olympus ‘70 in Naaldwijk.

Opening

De brassband die het beroepenfeest zou openen, moest op het laatste moment wegens omstandigheden afzeggen. “Toen

moesten we even snel schakelen”, aldus Lenny Dijkshoorn, projectleider Westland On Stage. “Daarom hebben we bedacht om te starten met het nummer ‘Hallo allemaal...’ van Juf Ank uit De Luizenmoeder. Met een geleende trommel begeleid door stage team lid Paul Steyn, kwamen de leerlingen over de rode loper binnen op het Beroepenfeest. Daar werden ze als vips met applaus ontvangen door de aanwezige bedrijven. De sfeer zat er meteen goed in!”

Burgemeester Van Ardenne opende het Beroepenfeest, en tevens de eerste ronde, met een slag op de gong. De tweede ronde werd geopend door Jan Eliens, directeur Lentiz Floracollege. De derde ronde werd geopend door acrogymnast Kyara Koppert, Sporttalent van het jaar 2017. Vervolgens gingen de leerlingen op de beursvloer op zoek naar het beroep dat hen aanspreekt, om in gesprek te gaan met professionals.

Doe dag

Donderdag 15 februari, de Doe Dag, vinden de werkbezoeken plaats. “Regelmatig horen wij terug dat leerlingen een vakantiebaan of stage overhouden uit de persoonlijke ontmoetingen tijdens het Beroepenfeest en Doe Dag,” aldus Lenny. Dit nieuwe netwerk helpt hen in de mogelijkheden voor later.