Nieuwbouwproject De Bieb geopend

Redactie 09-02-2018
Foto: RolfvanKoppenWethouder Rijneveen en interim bestuurder Duiverman onthullen het logo van De Bieb.

Het appartementencomplex De Bieb in Kwintsheul is donderdag 8 februari feestelijk geopend. Wethouder Rijneveen en Wonen Wateringen-besutuurder Marja Duiverman onthulden het logo op het complex. De bewoners plantten gezamenlijk de eerste boom. De 21 huurappartementen van De Bieb zijn ontwikkeld door Wonen Wateringen op de plaats waar ooit aan de Leeuwerik de bibliotheek gevestigd was.

Mooie aanvulling kern Kwintsheul

Appartementencomplex De Bieb is een mooie aanvulling voor de kern Kwintsheul en de vitaliteit. "Voor jongeren viel het niet altijd mee om geschikte woonruimte in Kwintsheul te vinden. Zeker niet als je de voorkeur geeft aan nieuwbouw. Wij zijn erg trots dat wij zo'n mooi project hebben mogen realiseren in Kwintsheul", aldus Marja Duiverman, interim bestuurder Wonen Wateringen. Donderdag hebben de bewoners hun symbolische sleutel in ontvangt genomen; maandag krijgen zij de officiƫle sleutel.

Volgend project

"We kijken uit naar het volgende project", aldus Marja Duiverman. "Het kan ons niet snel genoeg gaan en we hameren er voortdurend op dat in de kaderstelling vanuit gemeente Westland condities moeten worden geschapen. Vandaar het Convenant 'Gaten dichten in Haaglanden', dat op 21 december 2017 is getekend door 23 partijen. Het Convenant heeft wee belangrijke doelen: het behoud van de sociale voorraad (o.a. door het sociaal houden van bezit van met name Vestia) en realisatie van voldoende sociale nieuwbouwwoningen. Een volgend woningbouwproject in Kwintsheul is wat ons betreft gericht op de doelgroep senioren. Als senioren verhuizen ontstaat er namelijk een doorstroom keten van verhuizingen en dat is goed voor de volkshuisvesting."