Weinig spektakel in derby Velo en Westlandia

Sport
Afbeelding
(Foto: )

Afgelopen zaterdag stond een heuse derby op de rol. Voor Westlandia stond lijfsbehoud in de Tweede Divisie op het spel. Voor Veneco Velo was het zaak om de derde plaats te consolideren. Een derby op het scherpst van de snede werd het echter nooit.

De eerste helft was Westlandia de bovenliggende partij. Een wat traag, plichtsmatig rondspelend Velo was niet bij machte om afstand te nemen van een team dat voornamelijk leunde op de schotkracht van zijn schutters. Velo stelde daar verdedigend weinig tegen over en gaf de Naaldwijksen alle ruimte daarvoor. Ruststand: 16-17.

In de tweede helft kreeg Velo de zaakjes langzaam maar zeker beter voor elkaar. Verdedigend werd er beter ingegrepen en in de aanval werd er een hoger tempo gespeeld wat leidde tot een kanteling in de wedstrijd. Geleidelijk aan werd de achterstand omgezet in een ruime voorsprong.

De eindstand van 35-26 was dan ook een logische.