Theaterprijs voor leerlingen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "PR")

Zes leerlingen uit klas 3 van het Lentiz Floracollege in Naaldwijk hebben afgelopen zondag het RAB’s Middelbare Scholieren Theaterfestival in Den Haag gewonnen. Hun voorstelling ‘Verlegen Meisjes Beginnen Onderaan’, geregisseerd door Sara Zwigtman, kreeg de hoofdprijs van het festival voor de Beste Voorstelling van 2018.

Esmay Boekhout, Femke Hockx, Anja van Lier, Mandy Nederpelt, Larissa Roberti en Rachel Valentin namen het in dit festival op tegen theatergroepen van acht andere middelbare scholen uit Den Haag en omgeving. De Jury roemde het fijne samenspel, de scherpte en ook de kwetsbaarheid van de voorstelling, die optimaal recht deed aan het festivalthema ‘Trots en Schaamte’. Daarnaast kreeg ook het decor - gemaakt door de decorgroep van de Flora Musicalklas - een bijzondere vermelding.

Voor wie de voorstelling nog wil zien: op donderdagavond 15 maart spelen de leerlingen nog in Theater Hofplein in Rotterdam. Ze nemen dan opnieuw deel aan een theaterfestival voor middelbare scholen.