Westlanders naar finale Steam Cup Challenge

Redactie 22-03-2018
Foto: PRDe Duurzame Westlanders met hun protoype van papier-mach\u00e9.

Het ISW-team De Duurzame Westlanders - bestaande uit negen enthousiaste leerlingen uit de tweede klas van ISW Gasthuislaan - hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de Steam Cup Challenge op woensdag 28 maart in Nemo Amsterdam.

Vanaf oktober 2017 hebben de Science-leerlingen uit de tweede klas hard gewerkt aan de wedstrijd waarin leerlingen in Nederland met behulp van een Micro:bit een duurzame oplossing proberen te bedenken en te maken.

Rowena Bloem, Marius Boerma, Michelle Boers, Eva Kamp, Koen Karbaat, Joost Lagraauw, Sophie van der Pal, Kyra van Ruijven en Teijm Vollebregt - allen leerlingen uit A2B - zijn met hun team De Duurzame Westlanders doorgedrongen tot de finale in Amsterdam. Ze hebben de jury weten te verrassen met hun idee van zonnepanelen op de rug van grazende koeien. Ook het prototype van de koe van papier-maché maakte indruk. De jury lette op de techniek, creativiteit, presentatie en het meest duurzame idee.

De leerlingen kregen vooraf een Micro:bit training, hadden toegang tot webinars en tot een Yammer-groep voor support en updates over het project. Een deskundige jury koost de 10 beste ideeën uit de inzendingen die in Amsterdam hun project gaan pitchen voor de jury in een Dragons Den-setting. Het winnende team wint fantastische prijzen voor hun klas en school.