Westlandse winnaars Skills Heroes

Nieuws
"Sanne Kuijvenhoven rechts en Carmen Brabander " (Foto: "Skills The Finals\/Paul Tolenaar")

Twee leerlingen van Lentiz MBO Westland zijn bij de WorldSkills Netherlands landelijk winnaar geworden bij in de categorie ‘Internationaal Ondernemer’. Sanne Kuyvenhoven komt uit De Lier en Carmen Brabander uit Berkel en Rodenrijs.

Skills The Finals is een driedaagse vakwedstrijd voor MBO studenten die in samenwerking met het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid tot stand komt. Talentvolle studenten uit heel Nederland kunnen zichzelf met doe-activiteiten en challenges binnen diverse vakgebieden uitdagen. Tevens is er wedstrijd-, beroepen- en studie-informatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Dit beroepenevent zet daarmee talenten en beroepen op een podium.

Carmen en Sanne zijn studenten van Lentiz MBO Westland en ronden dit jaar hun studie Business & Management af op niveau 4. In de landelijke finale in Zwolle kregen zij vorige week de opdracht om een product uit China te lanceren op de Europese markt. Het bleek te gaan om een motorhelm met veel nieuwe technische opties. “Wij hebben allebei niks met motoren of helmen. Dus we hebben gelijk een docent ingeschakeld om een helm mee te nemen als demonstratiemodel”, aldus Sanne. In drie dagen hebben zij deze opdracht uitgewerkt door online marktonderzoek te doen en een import- en marketingplan te schrijven. Uiteindelijk hebben zij samen in een pitch hun plan in het Engels verdedigd voor een driekoppige vakjury. Met succes, zij lieten de rest van Nederland achter zich. Behalve de gouden medaille ontvingen Sanne en Carmen ook een cheque van 2.500 euro om een cursus Engels te gaan volgen.

In de categorie ‘Bloembinden’ kwam Tiffany van Lenten in de finale. Deze tweedejaars student van Lentiz Bloem & Design behaalde in de finale ook het podium, zij nam het brons mee naar het Westland.