Dansvoorstelling ‘Hans van Manen verovert het Westland’

Nieuws
"De leerlingen dansen balletten van Hans van Manen." (Foto: "PR")

Dinsdag 5 juni sluiten de 5 vwo-leerlingen om 19.30 uur officieel hun ckv-lessen af met de dansvoorstelling ‘Hans van Manen verovert het Westland’ en een expositie voor ouders en belangstellenden in de school. Tijdens de voorstelling maakt beeldend kunstenaar Dick Berckenkamp tekeningen van de voorstelling zoals die gepresenteerd wordt.

Dinsdagmiddag 5 juni volgen de leerlingen tijdens de Dansdag van 14.00 tot 17.00 uur diverse dansworkshops verzorgd door vijf dansdocenten. De onderdelen van de middag zijn In the Future, 5 Tango’s, Funeral March, The old man and me en Black Cake. Tijdens de workshops studeren zij vijf ‘balletten’ in van de befaamde meester van de dans Hans van Manen om zich voor te bereiden op de dansvoorstelling van die avond.

Naast de dansvoorstelling in de aula is er die avond een expositie ingericht met kunstdossiers van de afgelopen twee jaar en met de krant voor de Honselse Feestweek die vers van de pers klaarligt om gelezen te worden. Deze krant is door de leerlingen ontworpen, geschreven en gerealiseerd. Ook is te zien hoe de leerlingen zich hebben voorbereid op het maken van een profielwerkstuk.

Dick Berckenkamp tekent wat hij die avond tijdens de uitvoering op het podium ziet. Dit wordt rechtstreeks op het achterdoek bij de balletten geprojecteerd. De tekeningen zijn op een later tijdstip te zien in een expositie in de school.