Brandweer 's-Gravenzande dankt werkgever

Redactie 14-06-2018
Foto: PR Brandweer HaaglandenBart van der Hout en Ronald Groen (directeuren Bouwactief), Hans Noordam (brandweervrijwilliger \u2019s-Gravenzande), Martin de Zeeuw (ploegchef brandweer in \u2019s-Gravenzande) en Marcel Zwinkels (teamhoofd Brandweer Haaglanden).

De brandweervrijwilligers van 's-Gravenzande staan 24 uur per dag paraat. Overdag zijn de vrijwilligers vaak in dienst bij een van de vele werkgevers in het Westland. Zo ook Hans Noordam, werkzaam bij Bouwactief aan de Fultonstraat in 's-Gravenzande. Al ruim 12 jaar mag Hans van zijn werkgever, wanneer de pieper gaat, uitrukken voor de brandweer. Als blijk van waardering reikte hij namens Brandweer Haaglanden een uniek gevelbord aan zijn werkgever uit waaruit blijkt dat Bouwactief meewerkt aan een (brand)veilige omgeving.

Noordam: "Ik ben mijn werkgever erg dankbaar voor de medewerking aan mijn beschikbaarheid voor de brandweer overdag." Ook Marcel Zwinkels, teamhoofd van een aantal brandweerkazernes in het Westland, sprak zijn grote waardering uit voor de samenwerking met werkgevers als Bouwactief. "De maatschappelijke betrokkenheid van werkgevers en daarmee de beschikbaarheid van brandweervrijwilligers met lokale kennis is heel waardevol."

Daarom kregen Bouwactief directeuren Ronald Groen en Bart van der Hout een gevelbord uitgereikt met daarop de tekst 'Hier werkt een brandweervrijwilliger. Wij werken aan een (brand)veilige omgeving'. Ronald Groen: "De brandweer oefent regelmatig in ons pand. Wij vinden het mooi dat we de brandweer kunnen helpen én daarmee zelf ook veiliger worden. Hans is brandweerman in hart en ziel en dat straalt hij uit ook binnen ons bedrijf." Ook Bart van der Hout draagt de brandweer een warm hart toe: "Als je zelf brand hebt, ben je heel blij dat er iemand komt. Wij werken daar graag aan mee."