Geslaagde open dag voor studenten bij Opti-flor

Nieuws
"Edwin Leerdam (r.) met een groep studenten voordat zij aan de rondleiding begonnen. " (Foto: "PR")

Afgelopen vrijdag 15 juni bezochten 70 studenten van MBO Westland de open dag voor studenten bij Opti-flor. Doel van deze dag was om de studenten een kijkje te geven in en enthousiast te maken voor de wereld van de moderne glastuinbouw anno 2018. De nadruk van deze dag lag op de moderne en innoverende mogelijkheden binnen de glastuinbouw.

Om de studenten een zo compleet mogelijk beeld van een modern tuinbouwbedrijf te geven, kregen ze op deze dag een rondleiding langs alle disciplines binnen Opti-flor. In de kas hebben zij uitleg gekregen over het geautomatiseerde teelt- en productieproces. Vanuit daar zijn zij meegenomen naar de presentatieruimtes om daar het eindresultaat te zien. Aansluitend werd er een korte presentatie gegeven waarin de disciplines verkoop, research & development en marketing & communicatie werden toegelicht.

Edwin Leerdam van MBO Westland was de gehele dag aanwezig om de groepen vanuit school te begeleiden: “De studenten waren erg enthousiast over deze dag. Zelfs de studenten die normaal gesproken uit het raam kijken, hadden hun volledige aandacht erbij.” Studenten werden aangenaam verrast door de diverse mogelijkheden binnen het bedrijf. Leerdam: “De diversiteit van functies binnen een tuinbouwbedrijf was voor veel studenten een eyeopener.” Volgens Leerdam is het doel van deze dag dan ook bereikt: “Vanaf september moeten de studenten stage gaan lopen bij een bedrijf en ik heb al meerdere studenten gehoord die een brief gaan sturen naar Opti-flor. Hiermee is het doel bereikt om studenten te enthousiasmeren voor de tuinbouw.”