RedStar en Looye Kwekers samen verder

Redactie 06-07-2018
Foto: Pixabay

RedStar en Looye Kwekers zijn van plan om samen verder te gaan. Dat maakten de families Van der Kaaij en Looije als eigenaren vorige week donderdag bekend. De nieuwe onderneming zal zich met de naam Looye Kwekers op het hogere smaak- en marktsegment van tomaten richten. De startomzet bedraagt 180 miljoen euro.

De beide families verwachten dat de groei van de nieuwe onderneming hun medewerkers veel kansen zal bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Het samengaan zal zonder gedwongen ontslagen plaatsvinden. De huidige algemeen directeur van Looye Kwekers, Heleen van Gulik, zal leiding gaan geven aan het nieuwe bedrijf. De CEO ad interim van RedStar, Kees van Oostenrijk, zal aftreden na het samengaan. Aandeelhouders van Looye Kwekers worden de familie Looije, de Liefdadigheidsstichting Theo en Sophia van der Kaaij (nu nog De Eik geheten) en, met een kleiner aandeel, de kinderen van Cor en Dirk van der Kaaij.

Looye Kwekers en RedStar zijn wereldwijd actief. Ze opereren als onafhankelijke familiebedrijven met zowel directe levering aan grote retailketens als via handelsbedrijven. Looye Kwekers is gespecialiseerd in smaakvolle troscherry- en trostomaten. RedStar is vooral sterk in specialties in het segment onder de 30 gram. De bedrijven hebben vestigingen in De Lier, Naaldwijk, Burgerveen, Dinteloord, Voorne-Putten, Bergschenhoek en Luttelgeest.