Rijk Zwaan-medewerkers vrijwilliger voor één dag

Redactie 09-07-2018
Foto: Stichting PresentRijk Zwaan kreeg het certificaat \u2018Maatschappelijk Betrokken Onderneming 2018\u2019.

Dit voorjaar ging Rijk Zwaan uit De Lier voor het tweede jaar op rij een bijzondere maatschappelijke uitdaging aan met Stichting Present. Ruim honderd medewerkers gingen in de regio aan de slag als vrijwilliger voor één dag. Onlangs reikte stichting Present hiervoor het certificaat 'Maatschappelijk Betrokken Onderneming 2018' uit aan het bedrijf.

Beide organisaties hebben de visie dat omzien naar elkaar gewoon zou moeten zijn. Door de medewerkers de mogelijkheid te bieden mee te doen met een vrijwilligersproject van Present, proberen ze samen deze beweging verder in gang te zetten. De collega's van Rijk Zwaan hebben een aantal uur geholpen. Denk aan klusjes in en om het huis, een maaltijd serveren bij demente ouderen of een creatieve middag met mensen met een handicap. Present zorgt hierbij voor het contact met maatschappelijke organisaties die deze doelgroepen begeleiden, koppelt de vrijwilligers aan een project naar keuze en begeleidt ze tijdens het project.

Het project werd door de medewerkers zeer goed gewaardeerd: "Mooi om met collega's van andere afdelingen iets voor een ander te kunnen betekenen. Het zet je ook zeker aan tot denken en zorgt ook voor nog meer dankbaarheid voor je eigen leefsituatie", aldus één van de medewerkers.

Bedrijven die ook iets willen bijdragen aan maatschappelijke organisaties in de buurt, kunnen zich aanmelden via www.stichtingpresent.nl.