Feestweek ‘s-Gravenzande; zonnig, druk en bruisend

Nieuws
"Op het Marktplein stond dit jaar geen grote feesttent, maar was ruimte voor de terrassen." (Foto: "Maarten van der Meer")

Met de braderieviering is afgelopen zondag op een zonovergoten Marktplein de Feestweek ‘s-Gravenzande afgesloten. Cees Voorberg, voorzitter van de BIZ ‘s-Gravenzande stad aan zee kijkt terug op geslaagde feestweek, waarbij de gekozen nieuwe opzet goed in de smaak viel.

De wens van de Gemeente Westland om de feestweken in Westland een meer dorpser karakter te geven, leidde in ‘s-Gravenzande tot een andere inrichting van de feestweek. Stonden op het Vaartplein en bij Bar de Promenade als vanouds de tenten opgesteld, het Marktplein stond vol met terrassen, een nostalgische muziektent en gezellige achtergrondmuziek. Mede door het uitstekende weer, was het vooral de donderdag- en vrijdagavond bijzonder druk op het Marktplein en zaten de terrassen overvol. Ook de braderie kon zich verheugen op veel publieke belangstelling. Jammer was dat op last van de brandweer het geplande vuurwerk op het Zandeveltplein, vrijdagavond geen doorgang kon vinden. De aanhoudende droogte was daar spelbreker.

Kermis

Zaterdag werd op de kermis een proef gehouden met een prikkelarme kermis. Tussen 12.00 en 13.00 uur was er geen geluid, geen verlichting en gaven de kermisattracties langere tijd om in te stappen zodat ook voor de groep kinderen die moeite heeft met prikkels, de kermis een feestje werd. Een geslaagde proef, aldus kermisexploitant Bruno Douma, die zeker een vervolg verdient. Hij denkt voor een volgend jaar aan uitbreiding van het aantal uren.