Weer genieten op Waterpop

Nieuws
"Waterpop zorgt elk jaar voor een vol Hofpark." (Foto: "Henno van der Helm")

Op zaterdag 28 juli vindt in het Wateringse Hofpark de 41e editie van het muziekfestival Waterpop plaats. Met populaire muzikale acts, straattheater en een gezellige festivalmarkt zal het weer een gezellige dag worden.

Waterpop wordt georganiseerd door vrijwilligers en trekt jaarlijks zo’n 20.00 bezoekers. Zoals elk jaar wordt ook nu weer geopend met een kinderact. Dit jaar is dat DJ Bombastic, die wordt vergezeld van Yes-R. Verder is er een kinderhoek, waar kinderen circusacts kunnen leren en geschminkt worden. Ook kunnen ze daar creatief aan de slag.

Na de kinderact opent het hoofdpodium met lokaal talent. Mama Franko uit Delft heeft als winnaar van Waterproof een plek op het podium verdiend. De skapunkband zal het festival feestelijk openen. Verder is er in de programmering nieuw talent gecombineerd met oude pareltjes in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Aanstormend Nederlands talent is er bijvoorbeeld met Wulf, bekend van de hits ‘Summer on you’ en ‘Mind made up’ en Blackbird, met Radio 2 topsongs zoals ‘Wicked Song’ en ‘Lost in the middle’. Uit het buitenland wordt veel verwacht van Emma Bale en Airways.

De band Leif de Leeuw vertegenwoordigt dit jaar de blues-muziek en Projekt Rakija staat garant voor Balkan-achtige beats. Daarnaast is er jazzy hiphop van Blackwave, komische metal van Fleddy Melculy, en nog vele andere bands en muziekstijlen.

Waterpop vindt plaats op 28 juli in het Hofpark in Wateringen. De line-up en meer info vind je op www.waterpop.nl.