Vernieuwde entree Staelduinse Bos

Redactie 20-07-2018
Foto: Wendy van Bree FotografieWethouder Leen Snijders en Michiel Houtzagers (het Zuid-Hollands Landschap) onthulden het nieuwe toegangsbord.

De opgeknapte entree van het Staelduinse Bos en het vernieuwde parkeerterrein aan de Staelduinelaan in 's-Gravenzande zijn vrijdag 20 juli officieel geopend. Wethouder Leen Snijders onthulde samen met Michiel Houtzagers, directeur van het Zuid Hollands Landschap, het nieuwe toegangsbos.

De entree van het Staelduinse Bos is grondig gerenoveerd. Het bestaande parkeerterrein is opgeknapt, de militaire poort hersteld en de informatievoorziening over het bos en het militaire verleden is verbeterd. De opening van het parkeerterrein aan de Staelduinlaan zorgt voor minder drukte en verkeersoverlast op het huidige parkeerterrein aan de Oude Hooislag aan de andere kant van het bos. Dankzij de extra toegang kunnen meer bezoekers terecht in het bos. Het parkeerterrein is overigens voorzien van greenSand Olivijn, dat op natuurlijke wijze CO2 reduceert.

"Dat het Staelduinse Bos leeft in de omgeving is goed te zien. Naast de vele positieve reacties van de bezoekers, is de helft van deze opknapbeurt behaald via subsidies en sponsoring!", aldus Arjan van den Heuvel Regiohoofd Kuststreek bij Stichting het Zuid-Hollands Landschap.


Ander nieuws
Deel dit artikel